design free website

INTRO

Het jaar is alweer half voorbij en er is veel nieuws van vrienden uit Kisumu, Kerzell en Nederland. In deze nieuwsbrief: een kijkje achter de schermen bij het OMA-project, nieuwe bestuursleden, afscheid van de man die jarenlang de stille kracht was achter deze nieuwsbrief en een agenda vol momenten voor ontmoeting.
Kom ook naar de activiteiten, we zien je graag!

PS. We zijn op zoek naar versterking. Lijkt het je leuk om mee te werken aan deze nieuwsbrief?

Bekijk dan hier de vacatures.

• Het OMA-project: verslag uit de wijk

Het team van Wakonyu, in het Nederlands ook wel het OMA-project genoemd, brengt geregeld bezoeken aan de mensen in de gemeenschap. Lees hier het verslag dat zij maakten van het werk en de mensen die door het project geholpen worden (in het Engels). LEES VERDER

• Pandipieri-kliniek geaccrediteerd

Goed nieuws: de Pandipieri-kliniek is wederom geaccrediteerd. Lees hier het nieuwsbericht vanuit Kisumu (in het Engels).  LEES VERDER


• Drukke tijden voor de medewerkers van het OMA-project

Het zijn drukke tijden voor de medewerkers van het OMA-project. Lees hier hoe de herregistratie van de begunstigden de medewerkers bezig houdt (in het Engels).  LEES VERDER

Bedankt Wim

Jarenlang nam hij de opmaak van deze nieuwsbrief voor zijn rekening en hij gaf deze zelfs een geheel nieuwe vorm en look. Daarnaast ontwierp hij folders, uitnodigingen en allerhande communicatie uitingen voor de stichting Vrienden van Pandipieri. Wim Ahne is al jaren de stille kracht die vele uren achter de schermen werkt, om de projecten in Kisumu en onze stichting een gezicht te geven en de vrienden in Nederland, Duitsland en Kenia met elkaar te verbinden. Deze nieuwsbrief is de laatste die hij voor onze stichting heeft opgemaakt. Zijn andere vrijwilligerswerkzaamheden bij de Twenste Wendezoele en het grootvaderschap noden Wim om keuzes te maken in zijn tijdsbesteding. Wij willen Wim graag van harte bedanken voor al zijn tijd, inspanningen en creativiteit die hij in al die talloze prachtige nieuwsbrieven heeft gestoken. Wim, bedankt!

• Gedachten aangaande de Pandipieri filosofie

Sinds afgelopen zomer is Hans Burgman, grondlegger van KUAP Pandipieri, terug in Nederland. Tijdens de lezing op 18 maart jongstleden blikten we met hem terug op 40 jaar wonen en werken in de sloppenwijken van Kisumu. Hoe heeft het zaadje dat hij plantte uit kunnen groeien tot wat het nu is? Het antwoord op deze vraag is te vinden in de filosofie waarmee de Pandi-vrienden van het eerste uur te werk gingen. In onderstaand artikel beschrijft Hans het inspirerende gedachtegoed dat aan de projecten te grondslag ligt.   LEES VERDER

• Wegen van toekomst in 2018: ontdekken en ontmoeten met oude en nieuwe vrienden

Als bestuur hebben we de afgelopen 4 jaar onbekende wegen verkend. Hoe hou je mensen betrokken? En hoe betrek je nieuwe mensen? De antwoorden op die vragen wilden we spelenderwijs ontdekken; gedacht vanuit de filosofie die aan de projecten in Kenia ten grondslag ligt. We doorliepen een heroriëntatietraject, herformuleerden onze missie en onze visie. Maar we schreven geen vast omlijnde plannen uit. We besloten nieuwe dingen uit te proberen. Te verdwalen. In dit artikel wil ik je meenemen op deze ontdekkingstocht en nodig ik je van harte uit mee te denken en samen nieuwe wegen te verkennen.

LEES VERDER


BESTUURS-
VERANDERINGEN

De afgelopen tijd hebben er een aantal veranderingen plaatsgevonden in de samenstelling van het bestuur. Per 1 maart is Thijs Caspers voor langere tijd op reis. Hanneke Mijnhart, eerder al algemeen bestuurslid, heeft daarom per 1 maart het voorzitterschap van Thijs Caspers overgenomen. Thijs blijft bestuurslid en zal via de digitale lijn aangesloten blijven bij de stichting. We zijn heel blij dat Hanneke het voorzitterschap op zich neemt en dat Thijs op deze manier betrokken kan blijven. Ook zijn we blij om te mogen delen dat we per 1 maart tevens twee nieuwe bestuursleden mochten verwelkomen in de personen van Christianne Wilms en Rogier van Luijk. Zij stellen zich in deze brief graag aan je voor. 

• Christianne Wilms stelt zich voor

Ik had het geluk om twee keer in die volstrekt andere, Afrikaanse wereld te mogen stappen. De eerste keer als 18 jarige, vers van de Middelbare school; de tweede keer 36 jaar later samen met mijn kinderen, ongeveer van dezelfde leeftijd als ik destijds. Via hun ogen beleefde ik opnieuw een samenleven van mensen dicht op elkaar, met veel en warm contact, waarin privé of privacy geen issue is.  LEES VERDER

Christanne Wilms

• Rogier van Luijk stelt zich voor

Stel je eens voor.

‘Ben je er al?’ vroeg mijn goede vriend Omar. ‘Ja, ik sta beneden’. Terwijl ik de motor van de auto afzet en de automatische binnenverlichting uitzet omdat ik niet als in een verlicht aquarium op een parkeerplaats bij een groot flatgebouw wil zitten, check ik nog eventjes mijn telefoon op de laatste berichtjes. Omar is mijn vriend die vijf jaar geleden uit Syrie gevlucht is met zijn familie.   LEES VERDER

Rogier van Luijk

• VACATURES

Wordpress / Mailchimp / Social Media Wonder (to be) 

We zijn per direct op zoek naar iemand die ons kan helpen met het vormgeven van de nieuwsbrief en het bijhouden van onze website en social media. Daarvoor zoeken we iemand die kan werken met de programma’s Wordpress en Mailchimp, of die zich deze programma’s gemakkelijk eigen maakt.

LEES VERDER

Redactieleden gezocht

We zijn tevens op zoek naar nieuwe werkgroep leden communicatie.
Wat maakt het zo leuk?
Natuurlijk de werkzaamheden zelf! Die bieden alle ruimte voor jouw creativiteit, vlotte pen of vormgevingstalent. En natuurlijk is het gewoon heel leuk om samen te werken aan mooie nieuwsbrieven, de projecten actief te steunen met jouw talent en de stichting nog beter op de kaart te zetten. De werkzaamheden bestaan onder meer uit:
• het afnemen en uitwerken van interviews;
• verslag doen van evenementen;
• schrijven van artikelen voor de website en nieuwsbrief;
• redigeren van teksten;
• het maken van folders/flyers;
• vertalen van teksten naar Engels en/of Duits;
• en andere leuke initiatieven uit jouw koker!  

LEES HIER MEER


• AGENDA

In vogelvlucht:


17 t/m 24 juni:        Reis naar Kisumu

9 september:           Afrikadag in Bergeijk

29 juli:                      Hoffest in Kerzell 

7 oktober:                Kunst & Ontmoeten; een lezing en informeel samenzijn.
                                  Meer informatie volgt!

8 december:            Weihnachtsbaumverkauf in Kerzell, Duitsland

15 december:          Kerstmarkt i.s.m. Helping Hands in Nijmegen


UITGELICHT:

29 juli: Hoffest in Kerzell

Ook dit jaar organiseren de vrienden in Kerzell een groots dorpsfeest, waarvan de opbrengst naar het straatkinderenproject van KUAP Pandipieri gaat.  BEKIJK HIER HET PROGRAMMA

NOTEER IN DE AGENDA:

7 oktober: Kunst & Ontmoeten

Kunst in een schilderij, op toneel, met of zonder geluid, abstract, of juist expliciet; kunst geeft uitdrukking aan het leven én vormt haar. Maar ook het leven zelf kan tot kunst verheven worden. Dan noemen we het levenskunst.

In Kisumu vind je geweldige schilders, zangers en zangeressen en andere podium- en levenskunstenaren. KUAP Pandipieri heeft oog voor alle soorten talentontwikkeling. Midden in de wijk Nyalenda bevindt zich een van de meest bijzondere KUAP Pandipieri-projecten: de Mwangaza Art School. Rembrandts in de dop leven immers overal.

Op 7 oktober staat de ontmoeting in het teken van kunst. Samen met Hans Burgman en anderen gaan we kijken naar alle leuke, rare, grappige en rakende kanten van kunst en de plek die zij heeft in ons dagelijks leven. Hier en in Kisumu. Kom je ook? Je bent van harte welkom, ook om iemand mee te nemen. Informatie over locatie, tijd ed. volgt z.s.m.


ADRESWIJZIGINGEN GRAAG DOORGEVEN

Iedereen verhuist wel eens of kiest voor een ander e-mailadres. Maar denkt u er dan ook aan uw gewijzigde gegevens door te geven aan het secretariaat van de stichting Vrienden van Pandipieri? Met name e-mailadressen zijn voor onze stichting van belang om met u in contact te blijven.

Het secretariaat vraagt u vriendelijk eventuele wijzigingen door te geven aan Marie-José Burgman via pandivrienden@gmail.com of vul even het contactformulier hieronder in.

Bij voorbaat dank!

CONTACTFORMULIER

Bedankt voor uw bericht


BIJDRAGEN KAN ALTIJD

 • Bijdragen:
  ING-bankrekeningnummer NL52INGB0001066957 of 
  ABN-AMRO-rekeningnummer NL39ABNA0400236311,
  t.n.v. Missieprocuur Mill Hill, Oosterbeek.
  S.v.p. vermelden: H. Burgman, plus de projectcode
  (bijv. H. Burgman, KUAP 01).

 • U kunt kiezen uit de volgende projectcodes:
  KUAP 01
   (= Algemeen, projectkeuze door ‘t KUAP-bestuur),
  KUAP 02  (= Kunstacademie)  -  KUAP 11  (= Huishoudschool)
  KUAP 16  (= Pandigraphics)  -  KUAP 34  (= Straatkinderen)
  KUAP 39  (= Informele School)  - C 1560 (= OMA-project)   
  KUAP 112 (= Gezondheidsprogramma)
  W 148  (= Hans Burgman)


Colofon


In deze nieuwsbrief las u bijdragen van Hans Burgman, Pesilah Majiwa, Johan Smorenburg, Christianne Wilms, Rogier van Luijk en Kirsten van den Berg. 

Eindredactie: Kirsten van den Berg en Paul Gubbels (e-mail:  nieuwsbrief@pandipieri.nl)

Vormgeving: Wim Ahne

Secretariaat: Marie-José Burgman, tel.: 0547-388276, e-mail:  pandivrienden@gmail.com

Onze website: www.pandipieri.nl

Kisumu-websites: www.pandipieri.org (algemeen), www.wakonyu.org  (OMA-project) en
www.mwangazart.weebly.com (Art School)